Chinese Arts Acupunctuur Praktijk Voorhout

KwaiHing Liang en Enyu Liang
Bel: 0252 - 230104
Jan van der Jagtstraat 8, 2215 MG Voorhout.

Over ons

Kwaihing Liang-van den Berg is opgeleid in China en in 1977 behaalde ze haar artsdiploma na een vijfjarig studie aan de Hogeschool voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Kanton (GuangZhou) China. Daarnaast is ze ook gediplomeerd in de westerse medische basis.

Kwai is werkzaam sinds 1974, eerst in de arts-praktijk van haar vader in Guangzhou en vanaf 1977 in enkele ziekenhuizen en later ook als bedrijfsarts te Guangzhou, waarbij er zowel de westerse als de chinese geneeskunde werd toegepast of soms ook een combinatie van beide, afhankelijk van de klachten / aandoening(en) van de patiënt.

In 1995 heeft Kwai haar eigen particuliere praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde opgestart in Paramaribo, Suriname. Hier heeft ze zich verder verdiept in de behandeling van patiënten met verlammingsverschijnselen na een herseninfarct / beroerte. Enerzijds omdat dit een veel voorkomende aandoening is onder de Surinaamse bevolking. Anderzijds kwamen veel van deze patiënten bij haar langs in de hoop dat acupunctuur de klachten kan verminderen, omdat de westerse geneeskunde geen oplossing voor weet. Hierdoor heeft zij veel ervaring opgedaan in de behandeling van patiënten met verlammingsverschijnselen na een beroerte.

Sinds 1999 is Kwai werkzaam in haar praktijk voor Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde in Warmond en vanaf 2001 in Voorhout.

Als Chinese arts heeft Kwai nu dus meer dan 40 jaar praktijkervaring. In 2009 werd zij geïnterviewd over de Traditionele Chinese Geneeskunde en de TV opname uitgezonden op de Chinese televisiezender CCTV-9.

Enyu Liang is opgeleid in Nederland als westerse arts aan de Universiteit van Leiden en behaalde haar artsdiploma in 2014. Daarnaast is ze ook gediplomeerd als Acupunctuur Arts aan de SWERF/Dägfa in Nederland. In 2018 is zij toegetreden tot de acupunctuur praktijk.